The Hornets Pulang ke Rumah Selepas Menghilang di Playoff

Hornets

Byron Scott, jurulatih New Orleans Hornets, telah meminta Chris Paul untuk menilai musim kedua Hornets, dan Paul, penjaga mata bintang, mulai berbicara mengenai gol yang telah dicapai atau ketinggalan. Maksudnya ialah Hornets tidak berjaya ke playoff.

Dalam dua tahun kebelakangan ini, Hornets telah memainkan sebahagian besar permainan kandang mereka di Oklahoma City tetapi tidak berjaya mencapai mega888 pasca musim, yang tersingkir dari pertarungan playoff pada minggu-minggu terakhir tahun ini.

Pada tahun rookie Paul, ketika dia memenangi Rookie of the Year, Hornets tidak tahu apa yang diharapkan setelah musim kemenangan ke-18 mereka dan kemudian tiba-tiba berpindah ke Oklahoma setelah Taufan Katrina melanda. Dalam keadaan seperti itu, mereka dengan senang hati memenangi 38 perlawanan.

Walau bagaimanapun, mega888 untuk musim ini berbeza setelah Hornets memperoleh Peja Stojakovic, Tyson Chandler dan Bobby Jackson pada musim off. Namun, Hornets hanya menang satu perlawanan lebih banyak berbanding musim sebelumnya.

Scott mengatakan dia gembira dengan cara pasukannya bermain kerana kecederaannya tetapi kecewa mereka tidak berjaya ke playoff.

Kelima-lima permulaan telah menjalani pembedahan sejak awal musim. Chandler adalah orang terakhir yang menjalani pembedahan untuk memperbaiki jari kaki yang cedera di jari kaki kirinya. Dia terlepas tujuh perlawanan terakhir musim biasa. Sementara itu Paul mengetatkan kaki kirinya untuk membantu menyembuhkan reaksi tekanan.

Pada awal April 2007, Desmond Mason menjalani pembedahan setelah mengalami patah tulang di hidung dan pipinya. Pada bulan Disember 2006, David West menjalani pembedahan di siku kanannya dan Stojakovic mengeluarkan serpihan cakera dari punggung bawahnya.

Ketika West, Paul dan Stojakovic cedera, Hornets mendahului 4-19. Paul keluar selama satu bulan, Barat selama dua bulan, sementara Stojakovic selama enam bulan.

Namun, setelah rehat All Star, Hornets naik ke lapan teratas dalam Persidangan Barat tetapi tidak dapat mengekalkan momentum. Mereka tewas enam perlawanan berturut-turut pada awal Mac. Ini mengakhiri pencarian Hornets untuk peluang playoff. Mereka menamatkan tiga perlawanan di belakang Golden State Warriors untuk tempat kelapan dan playoff terakhir di Barat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.